Nokkoskeitto

4 annosta

Valmistusohje

1 1/2 l maitoa
4 dl kiehautettua, hienonnettua nokkosta
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Lisäksi: keitettyjä kanamunan puolikkaita

  1. Lisää kiehuvaan maitoon hienonnettu nokkonen sekä vesitilkkaan sekoitetut jauhot.
  2. Anna kypsyä muutama minuutti.
  3. Mausta keitto.

    Tarjoa keitettyjen munalohkojen kera.
  • Nokkosmuhennoksen voit valmistaa samoin kuin keiton, käytät vain maitoa 5 dl.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.79 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 301 kcal/annos
  • C-vitamiini 73.5 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • Kalsium 718.8 mg
  • Natrium 802 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 19.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.6 g
  • Proteiini 21.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Rasva 12.3 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus