Nokkoskeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9900.jpg
Nokkoskeitto
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Kevät
- Perinneherkut
- Villiyrtit
Valmistusohje
1 1/2 l maitoa
4 dl kiehautettua, hienonnettua nokkosta
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Lisäksi: keitettyjä kanamunan puolikkaita
- Lisää kiehuvaan maitoon hienonnettu nokkonen sekä vesitilkkaan sekoitetut jauhot.
- Anna kypsyä muutama minuutti.
- Mausta keitto.
–
Tarjoa keitettyjen munalohkojen kera.
- Nokkosmuhennoksen voit valmistaa samoin kuin keiton, käytät vain maitoa 5 dl.
0.79 kg CO2 ekv
- Energia 301 kcal/annos
- C-vitamiini 73.5 mg
- Rauta 3.4 mg
- Kalsium 718.8 mg
- Natrium 802 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 19.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.6 g
- Proteiini 21.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
- Rasva 12.3 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
15 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
4 dlNokkonen
-
3 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
4 kplKananmuna, keitetty