Naisasianaisen nokkoslabneh

G
12 annosta

Valmistusohje

400–500 g turkkilaista jogurttia
n. litra tuoreita nokkosenlehtiä
1/3 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

  1. Vuoraa siivilä suodatinpussilla ja aseta se kulhon ylle. Pane jogurtti siivilään ja nosta jääkaappiin valumaan yön yli.
  2. Kiehauta vettä kattilassa. Lisää nokkosenlehdet ja ryöppää niitä noin minuutti.
  3. Valuta keitinvesi pois nokkosista ja viilennä ne nopeasti jäävedessä.
  4. Purista vesi pois nokkosista ja silppua ne veitsellä.
  5. Sekoita silputtu nokkonen, suola ja mustapippuri valutettuun jogurttiin. Kaada labnehin pinnalle oliiviöljyä ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi skonssien kanssa.

Vinkki: Voit käyttää nokkosen sijasta saman määrän tuoretta pinaattia: Kumoa pinaatinlehdet siivilään. Kaada runsaasti kiehuvaa vettä pinaatinlehtien päälle. Jäähdytä kylmällä vedellä, purista vesi pois ja silppua veitsellä.

Vinkki: Labneh onnistuu myös esimerkiksi turkkilaisen jogurtin kaltaisesta kauravalmisteesta.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.41 kg CO2 ekv
  • Energia 97 kcal/annos
  • Rasva 5.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
  • Sokerit 2.9 g
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Natrium 53.3 mg
  • Kalsium 550.8 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • C-vitamiini 146.2 mg