Naisasianaisen nokkoslabneh
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/lucinan_brunssi_martat_skonssit_nokkoslabhne_hpien-683x1024-1-rotated.jpg
Naisasianaisen nokkoslabneh
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Villiyrtit
- Välipalat
Valmistusohje
400–500 g turkkilaista jogurttia
n. litra tuoreita nokkosenlehtiä
1/3 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
- Vuoraa siivilä suodatinpussilla ja aseta se kulhon ylle. Pane jogurtti siivilään ja nosta jääkaappiin valumaan yön yli.
- Kiehauta vettä kattilassa. Lisää nokkosenlehdet ja ryöppää niitä noin minuutti.
- Valuta keitinvesi pois nokkosista ja viilennä ne nopeasti jäävedessä.
- Purista vesi pois nokkosista ja silppua ne veitsellä.
- Sekoita silputtu nokkonen, suola ja mustapippuri valutettuun jogurttiin. Kaada labnehin pinnalle oliiviöljyä ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi skonssien kanssa.
Vinkki: Voit käyttää nokkosen sijasta saman määrän tuoretta pinaattia: Kumoa pinaatinlehdet siivilään. Kaada runsaasti kiehuvaa vettä pinaatinlehtien päälle. Jäähdytä kylmällä vedellä, purista vesi pois ja silppua veitsellä.
Vinkki: Labneh onnistuu myös esimerkiksi turkkilaisen jogurtin kaltaisesta kauravalmisteesta.
Testattu Marttakeittiössä
0.41 kg CO2 ekv
- Energia 97 kcal/annos
- Rasva 5.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 6.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
- Sokerit 2.9 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 53.3 mg
- Kalsium 550.8 mg
- Rauta 3.7 mg
- C-vitamiini 146.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklOliiviöljy
-
1 gMustapippuri
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
1000 gNokkonen
-
500 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %