Nokkosleipäset

20 annosta

Valmistusohje

5 dl vettä tai mahlaa
6 dl nokkosia
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
½ dl öljyä
11-12 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun: mahlaa tai vettä
Päälle: kuminoita

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
  2. Silppua joukkoon nuoret nokkoset. Voit halutessasi myös kiehauttaa ne ensin ja silputa sitten joukkoon.
  3. Murenna hiiva nesteeseen.
  4. Lisää suola ja hunaja. Sekoita.
  5. Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla ja sekoita loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo kohonneesta taikinasta jauhojen avulla pieniä litteitä leipäsiä.
  7. Anna leivonnaisten kohota liinan alla.
  8. Pistele haarukalla, voitele mahlalla tai vedellä ja ripottele päälle kuminan siemeniä.
  9. Paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
  10. Tarjoa leipäset lämpiminä.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
  • Energia 143 kcal/annos
  • Rasva 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 235.1 mg
  • Kalsium 83.1 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 20.8 mg