Nokkosleipäset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Nokkosleipaset.jpg
Nokkosleipäset
Valmistusohje
5 dl vettä tai mahlaa
6 dl nokkosia
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
½ dl öljyä
11-12 dl hiivaleipäjauhoja
Voiteluun: mahlaa tai vettä
Päälle: kuminoita
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
- Silppua joukkoon nuoret nokkoset. Voit halutessasi myös kiehauttaa ne ensin ja silputa sitten joukkoon.
- Murenna hiiva nesteeseen.
- Lisää suola ja hunaja. Sekoita.
- Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla ja sekoita loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Leivo kohonneesta taikinasta jauhojen avulla pieniä litteitä leipäsiä.
- Anna leivonnaisten kohota liinan alla.
- Pistele haarukalla, voitele mahlalla tai vedellä ja ripottele päälle kuminan siemeniä.
- Paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa leipäset lämpiminä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 143 kcal/annos
- Rasva 3.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
- Sokerit 1.6 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 235.1 mg
- Kalsium 83.1 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 20.8 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlHunaja
-
1 rklSiirappi
-
1 rklKuminan siemenet
-
12.5 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
0.5 dlRypsiöljy
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gHiiva
-
6 dlNokkonen
-
5 dlVesi, vesijohtovesi