Nokkosletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/nokkosletut.jpg
Nokkosletut
Valmistusohje
2 kananmunaa
5 dl maitoa tai kaurajuomaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
- Vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot.
- Lisää sitten loput maidosta, nokkoset, suola ja öljy.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.
- Jos panet taikinan mehukanisteriin, voit sekoittaa taikinaa helposti ravistelemalla kanisteria.
Kanisterista taikinan annostelu pannulle on helppoa ja siistiä.
Lisäksi kanisterissa taikinan voi ottaa mukaan, jos haluat paistaa lettuja vaikkapa luontoretkellä.
0.13 kg CO2 ekv
- Energia 147 kcal/annos
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
- Sokerit 2.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 151.4 mg
- Kalsium 69 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
10 tlRypsiöljy
-
1 rklRypsiöljy