Nokkosmunakasrulla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/nokkosmunakasrulla.jpg
Nokkosmunakasrulla
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Uuni- ja pataruoat
- Villiyrtit
- Välipalat
Valmistusohje
6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2-3 dl kiehautettuja nokkosenlehtiä hienonnettuina
5 munaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
täyte:
tilkka öljyä
1 purjosipuli
½ kg porkkanoita
200 g kevytsulatejuustoa
ripaus suolaa
vastajauhettua mustapippuria
hienonnettua tuoretta basilikaa
- Sekoita maito ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää hienonnetut nokkoset sekä munien keltuaiset.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.
- Kaada taikina uunipannulle öljytyn leivinpaperin päälle.
- Paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia.
- Valmista täyte: Kuumenna öljy pannussa tai paistokasarissa.
- Lisää hienonnettu purjo ja raastetut porkkanat.
- Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.
- Lisää sulatejuusto, sekoita hyvin ja mausta seos suolalla, mustapippurilla sekä basilikalla.
- Levitä täyte munakasrullan päälle ja kääri levy paperin avulla rullalle.
0.82 kg CO2 ekv
- Energia 258 kcal/annos
- Rasva 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 14.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.1 g
- Sokerit 8.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 770.5 mg
- Kalsium 364.6 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 32.9 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rkltuoretta basilikaa
-
1/4 gmustapippuria
-
1/2 tlsuolaa
-
200 gvähärasvaista sulatejuustoa
-
500 gporkkanoita
-
200 gpurjosipulia
-
1 rklrypsiöljyä
-
1/4 tlvalkopippuria
-
1 tlsuolaa
-
5 kplkananmunaa
-
2.5 dlkiehautettuja nokkosia
-
3 dlvehnäjauhoja
-
6 dlmaitoa