Nokkosnäkkäri
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/siemenn_kk_rinetti.jpg
Nokkosnäkkäri
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
2 dl maissijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½–1 dl kuivattua nokkosrouhetta
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
½ tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä
Pinnalle: seesaminsiemeniä
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
- Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista uunissa 150°C:ssa 45–50 minuuttia.
–
Jäähdytä ja murra sopiviksi paloiksi.
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 111 kcal/annos
- Rasva 8.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.1 g
- Sokerit 0.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 60.3 mg
- Kalsium 39.8 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlJauho, maissijauho, hienoksi jauhettu
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.75 dlRypsiöljy
-
0.5 dlKaurahiutale
-
0.5 dlPellavansiemen, kokonainen
-
1 dlSeesaminsiemen, kuorineen
-
1 dlAuringonkukansiemen