Nokkospesto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/fb_pohjaksimartat1124003_h-1.jpg
Nokkospesto
Valmistusohje
4 dl nokkosen lehtiä
2 rkl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
- Huuhtele ja ryöppää nokkosen lehdet.
- Paahda siemenet kuivalla pannulla.
- Soseuta sauvasekoittimella nokkosen lehdet, siemenet, valkosipuli, sitruunamehu ja suola korkeassa, kapeassa astiassa tasaiseksi tahnaksi.
- Lisää öljy vähitellen joukkoon.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 138 kcal/annos
- Rasva 14.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.7 g
- Sokerit 0.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 245.3 mg
- Kalsium 43 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 30 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklRypsiöljy
-
2.5 gSuola, pöytäsuola
-
15 gSitruunamehu
-
3.5 gValkosipuli
-
2 rklPinjansiemen, kuivattu
-
1.6 cupPinaatti