Nokkospesto

G
4 annosta

Valmistusohje

4 dl nokkosen lehtiä
2 rkl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä

  1. Huuhtele ja ryöppää nokkosen lehdet.
  2. Paahda siemenet kuivalla pannulla.
  3. Soseuta sauvasekoittimella nokkosen lehdet, siemenet, valkosipuli, sitruunamehu ja suola korkeassa, kapeassa astiassa tasaiseksi tahnaksi.
  4. Lisää öljy vähitellen joukkoon.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 138 kcal/annos
  • Rasva 14.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.7 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 245.3 mg
  • Kalsium 43 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 30 mg