Nokkossämpylät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/nokkoss_mpyl_tnetti.jpg
Nokkossämpylät
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kesä
- Suolainen leivonta
- Syksy
- Villiyrtit
Valmistusohje
noin 20 sämpylää
5 dl maitoa tai piimää
1 dl kuivattuja tai pakastettuja nokkosia
1 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1/2 dl öljyä
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
- Jos käytät kuivattuja nokkosia, liota niitä lämpimässä maidossa tai piimässä noin 1 tunti.
- Lisää seokseen mausteet, öljy ja pieni määrä jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
- Lisää jauhoja vähitellen alustaen taikinaa.
- Anna kohota.
- Leivo kohonneesta taikinasta noin 20 sämpylää.
- Kohota uudelleen sämpylöinä.
- Paista 250°C:ssa noin 10 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 151 kcal/annos
- Rasva 3.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 4.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.1 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 130.1 mg
- Kalsium 38.5 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0.3 mg
Pääraaka-aineet
-
7 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
50 gHiiva
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1/2 dlSiirappi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug