Nuudeli-kasviskeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/nuudelikeittonetti.jpg
Nuudeli-kasviskeitto
Valmistusohje
150 g herkkusieniä, siitakkeita tai pakastettuja, esikäsiteltyjä sieniä
2-3 porkkanaa
pala purjoa
pieni pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai vajaa 1 tl kuivattua
½-1 tuoretta chiliä
2 rkl öljyä
1 l vettä
2 liemikuutiota
1 limetin mehu
2 levyä (10 x 10 cm) munanuudeleita
hienonnettua tuoretta korianteria
- Paloittele sienet.
- Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
- Suikaloi halkaistu, huuhdeltu purjo.
- Hienonnan inkivääri.
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää sienet, porkkanat, purjo, inkivääri ja chili. hauduta hetki.
- Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää nuudelit ja keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä.
- Lisää lopuksi keittoon limetin mehua ja tuoretta korianteria.
0.44 kg CO2 ekv
- Energia 196 kcal/annos
- Rasva 9.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 4.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 995 mg
- Kalsium 42.6 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 24.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 kplChili, vihreä, tuore
-
150 gHerkkusieni
-
2 iso annos (100.0 g)Porkkana
-
75 gPurjosipuli
-
10 gInkivääri, juurakko, raaka
-
2 rklRypsiöljy
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/3 dlSitruunamehu
-
100 gNuudeli, vehnä-
-
1/2 dlKorianterin lehdet
-
2 kplKasvisliemikuutio