Nyhtöbroilerihampurilaiset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/nyhtobroilerihampurilainen_vaakai_H.jpg
Nyhtöbroilerihampurilaiset
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
4-5 hampurilaissämpylää
500 g maustamattomia broilerin fileitä
tomaattia
salaattia
juustoviipaleita
majoneesia
Maustekastike
4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilitahnaa
- Sekoita kastikkeen ainekset. Siirrä broilerit uunivuokaan ja valuta päälle kastike. Peitä vuoka foliolla, nosta 150-asteiseen uuniin ja anna kypsyä pari tuntia. Lisää tarvittaessa muutama lusikallinen vettä.
- Ota ylikypsä broileri kastikkeesta ja revi haarukalla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon.
- Täytä hampurilaissämpylät nyhtöbroilerilla, majoneesilla, kasviksilla ja juustolla.
Kokeile broilerin tilalla nyhtökauraa: kuullota pannulla sipulia. Lisää nyhtökaura ja maustekastike ja anna maustua hetken.
Nopeamman version broilerista saat, kun laitat uunin 225-asteeseen. Anna fileiden olla uunissa noin tunti. Pöyhi fileitä pari kertaa paiston aikana.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 556 kcal/annos
- C-vitamiini 7.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 306.1 mg
- Natrium 1237.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 13.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.4 g
- Proteiini 38.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.7 g
- Rasva 25.2 g
Pääraaka-aineet
-
5 kplHampurilaissämpylä, koko vehnä
-
500 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
1 kplTomaatti
-
200 gSalaatti, vihreä
-
200 gJuusto, cheddar
-
50 gMajoneesi, kotitekoinen
-
4 rklSokeri
-
3 rklMaustekastike, soijakastike
-
20 gTomaattisose, tomaattipyree
-
2 rklPunaviinietikka
-
14 gValkosipuli