Nyhtökana

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g maustamattomia broilerin fileitä
Maustekastike
4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilitahnaa

  1. Sekoita maustekastikkeen ainekset. Siirrä broilerin fileet vuolukivipataan (2,5 l) ja valuta päälle maustekastike.
  2.  Peitä pata kannella ja nosta 150-asteiseen takkaan ja anna kypsyä noin pari tuntia. Halutessasi voit nopeuttaa paistoa kuumentamalla takan 225 asteeseen. Paistoaika on tällöin yksi tunti.
  3. Lisää tarvittaessa muutama lusikallinen vettä.
  4. Ota ylikypsä broileri kastikkeesta ja revi haarukalla ohuiksi säikeiksi.
  5. Lisää lihat takaisin kuuman kastikkeen joukkoon.
  6. Tarjoa valmis nyhtökana flatbradin ja kukkakaali-parsakaalisalaatin kanssa.

Katso ohjevideolta lisää vinkkejä nyhtökanan valmistukseen.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.67 kg CO2 ekv
  • Energia 202 kcal/annos
  • Rasva 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 30.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.7 g
  • Sokerit 13.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 908.3 mg
  • Kalsium 20.9 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 8.6 mg