Nyhtökana
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-22.jpg
Nyhtökana
Valmistusohje
500 g maustamattomia broilerin fileitä
Maustekastike
4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilitahnaa
- Sekoita maustekastikkeen ainekset. Siirrä broilerin fileet vuolukivipataan (2,5 l) ja valuta päälle maustekastike.
- Peitä pata kannella ja nosta 150-asteiseen takkaan ja anna kypsyä noin pari tuntia. Halutessasi voit nopeuttaa paistoa kuumentamalla takan 225 asteeseen. Paistoaika on tällöin yksi tunti.
- Lisää tarvittaessa muutama lusikallinen vettä.
- Ota ylikypsä broileri kastikkeesta ja revi haarukalla ohuiksi säikeiksi.
- Lisää lihat takaisin kuuman kastikkeen joukkoon.
- Tarjoa valmis nyhtökana flatbradin ja kukkakaali-parsakaalisalaatin kanssa.
Katso ohjevideolta lisää vinkkejä nyhtökanan valmistukseen.
Testattu Marttakeittiössä
0.67 kg CO2 ekv
- Energia 202 kcal/annos
- Rasva 1.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 30.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.7 g
- Sokerit 13.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 908.3 mg
- Kalsium 20.9 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 8.6 mg
Pääraaka-aineet
-
15 gPaprika, tulinen chili, punainen
-
18 gValkosipuli
-
30 gViinietikka
-
30 gTomaattisose, tomaattipyree
-
3 rklMaustekastike, soijakastike
-
4 rklSokeri
-
500 gBroileri, rintafilee, nahaton