Nyhtökaurakäristys
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/2ef51415-cac9-453f-889a-b8e7c3598ff3.jpg
Nyhtökaurakäristys
Valmistusohje
250 g maustamatonta nyhtökauraa
2 rkl voita tai öljyä
2 dl kasvislientä
¼ tl jauhettua maustepippuria
suolaa
Lisäksi:
puolukkasurvosta
mauste- tai suolakurkkuja
1. Kuumenna rasva pannulla ja lisää siihen nyhtökaura. Paista hetki.
2. Kaada pannulle kuuma kasvisliemi, maustepippuri ja suola. Sekoittele ja kuumenna niin, että lähes kaikki liemi imeytyy nyhtökauraan. Tarkista maku.
3. Tarjoile nyhtökaurakäristyksen kanssa puolukkasurvosta, mauste- tai suolakurkkuja ja perunasosetta.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.26 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 474 kcal/annos
- Rasva 7.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 244.7 mg
- Kalsium 0.8 mg
- Rauta 3 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.25 tljauhettua maustepippuria
-
2 dlkasvislientä
-
2 rklrypsiöljyä tai voita
-
250 gmaustamatonta nyhtökauraa