Nyhtökaurapihvit mausteisilla juureksilla ja tulisella kastikkeella
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_kansi_1_H.jpg
Nyhtökaurapihvit mausteisilla juureksilla ja tulisella kastikkeella
Valmistusohje
Nyhtökaurapihvit
1 pkt (240 g) maustamatonta
nyhtökauraa
1 pieni sipuli
3 keitettyä ja muussattua perunaa
(tai noin 2–3 dl valmista pehmeää
perunamuussia)
1 dl korppujauhoja
0,5 dl tuoretta tai kuivattua tilliä
0,5 tl valkopippuria
50 g juustonkaltaista kasvirasvavalmistetta tai juustoa
rypsiöljyä paistamiseen
- Kaada nyhtökaura kulhoon ja murustele rakennetta hieman pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää nyhtökauran joukkoon sipuli ja loput ainekset sekä juustoraastetta. Sekoita tasaiseksi massaksi käsin. Anna taikinan tekeytyä hetki.
- Muotoile massasta 10 pihviä ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin.
- Tarjoa pihvit mausteisten juuresten ja tulisen jogurttikastikkeen kera.
Mausteiset juurekset
1 palsternakka
4 porkkanaa
4 perunaa
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
- Kuori juurekset ja viipaloi tai kuutioi ne. Levitä juurekset uunipellille
leivinpaperin päälle. - Lisää mausteet öljyyn ja levitä seos juuresten päälle. Kääntele
hieman, että öljyä tulee juureksille tasaisesti. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
Tulinen jogurttikastike
2 dl kauragurttia, kaurafraichea tai turkkilaista jogurttia
3 rkl oliiviöljyä
2 tl tulista chilikastiketta (esim.srirachaa)
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
1 pieni valkosipulinkynsi puristettuna
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset
yhteen.
Vinkki: Chilikastikkeen voi korvata kuivatuilla chilihiutaleilla tai tuoreella chilillä.
- Energia 776 kcal/annos
- Rasva 26.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Proteiini 7.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.4 g
- Sokerit 7.1 g
- Kuitu, kokonais- 5.3 g
- Natrium 623.7 mg
- Kalsium 172.7 mg
- Rauta 4.4 mg
- C-vitamiini 15.5 mg
Pääraaka-aineet
-
7 gValkosipuli
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlMaustekastike, sweet chili sauce, makea chilikastike
-
3 rklOliiviöljy
-
200 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
4 kplPeruna, kuorittu
-
4 kplPorkkana
-
1 kplPalsternakka
-
47 gRypsiöljy
-
50 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
60 gJauho, korppujauho
-
3 kplPeruna, kuorittu
-
1 kplSipuli
-
240 gNYHTÖKAURA™ nude