Ohrahelmisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/04/ohrahelmisalaatti_pien-683x1024-1-rotated.jpg
Ohrahelmisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Salaatit
Valmistusohje
2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
vettä
suolaa
3 dl omenamehua
1 dl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
200 g kylmäsavustettua tai graavattua lohta
2 pientä maustekurkkua
1 iso omena
isohko sipuli
1 dl tilliä
(ruohosipulia)
Kastike
3/4 dl dl öljyä
2 rkl viinietikkaa
1 maustemitallinen suolaa
1 maustemitallinen valkopippuria
- Keitä ohrasuurimot pehmeiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kaada vesi pois, huuhtaise suurimot, valuta ja marinoi niitä omenaviinietikalla terästetyssä omenamehussa pari kolme tuntia tai yön yli. Jos pidät kirpeästä, käytä ¾ omenamehua ja ¼ omenaviinietikkaa. Pidä marinointikulho viileässä.
- Leikkaa lohi viipaleiksi ja sitten kapeiksi suikaleiksi.
- Pilko kurkut ja omena noin puolen sentin kuutioiksi, silppua sipuli hienoksi. Valuta ohrahelmet marinadista. Sekoita kastike pienessä tölkissä ravistaen.
- Yhdistä salaatin ainekset, silppua mukaan tilliä ja kesällä ruohosipulia. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita kevyesti.
Testattu Marttakeittiössä
1.11 kg CO2 ekv
- Energia 505 kcal/annos
- Rasva 26.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
- Proteiini 16.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 56.8 g
- Sokerit 17 g
- Kuitu, kokonais- 9.6 g
- Natrium 1632.2 mg
- Kalsium 58 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 40.8 mg
Pääraaka-aineet
-
3 gValkopippuri
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
30 gViinietikka
-
80 gRypsiöljy
-
5 rklRuohosipuli
-
7 rklTilli, tuore
-
1 kplSipuli
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, kotimainen, kuorittu
-
2 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
200 gGraavilohi (savustettu)
-
100 gOmenaviinietikka
-
300 gOmenamehu, makeuttamaton
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
170 gOhra