Ohrahelmisalaatti

4 annosta

Valmistusohje

2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
vettä
suolaa
3 dl omenamehua
1 dl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
200 g kylmäsavustettua tai graavia lohta
2 pientä maustekurkkua
1 iso omena
isohko sipuli
1 dl tilliä
(ruohosipulia) 
Kastike
3/4 dl dl öljyä
2 rkl viinietikkaa
1 maustemitallinen suolaa
1 maustemitallinen valkopippuria 

  1. Keitä ohrasuurimot pehmeiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kaada vesi pois, huuhtaise suurimot, valuta ja marinoi niitä omenaviinietikalla terästetyssä omenamehussa pari kolme tuntia tai yön yli. Jos pidät kirpeästä, käytä ¾ omenamehua ja ¼ omenaviinietikkaa. Pidä marinointikulho viileässä.
  3. Leikkaa lohi viipaleiksi ja sitten kapeiksi suikaleiksi.
  4. Pilko kurkut ja omena noin puolen sentin kuutioiksi, silppua sipuli hienoksi. Valuta ohrahelmet marinadista. Sekoita kastike pienessä tölkissä ravistaen.
  5. Yhdistä salaatin ainekset, silppua mukaan tilliä ja kesällä ruohosipulia. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita kevyesti.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.11 kg CO2 ekv
  • Energia 505 kcal/annos
  • Rasva 26.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Proteiini 16.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56.8 g
  • Sokerit 17 g
  • Kuitu, kokonais- 9.6 g
  • Natrium 1632.2 mg
  • Kalsium 58 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 40.8 mg