Ohrapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9686.jpg
Ohrapuuro
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Perinneherkut
- Välipalat
Valmistusohje
2 dl vettä
1 ½ dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 l maitoa
1 tl suolaa
- Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin.
- Lisää maito, kuumenna ja keitä puuroa noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
- Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
- Mausta suolalla.
0.4 kg CO2 ekv
- Energia 219 kcal/annos
- C-vitamiini 2.7 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 308.8 mg
- Natrium 688.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Sokerit 12.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.4 g
- Proteiini 10.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Rasva 4.8 g
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
10 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 1/2 dlOhrasuurimo