Ohukaisleivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/ohukaisleivokset-ID-24198.jpg
Ohukaisleivokset
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kesä
- Makea leivonta
Valmistusohje
2 munaa
1 dl sokeria
100 g rasvaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte: hilloa tai marjoja
- Vatkaa sulatettu, jäähtynyt rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
- Lisää jauho-leivinjauheseos.
- Paista ohukaispannussa miedolla lämmöllä vajaa ruokalusikallinen taikinaa ohukaista kohti.
- Laita kaksi jäähtynyttä ohukaista päällekkäin ja hilloa/marjoja väliin.
- Ripottele pinnalle tomusokeria.
0.14 kg CO2 ekv
- Energia 209 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 84.2 mg
- Natrium 168.7 mg
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Sokerit 13.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
- Proteiini 3.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Rasva 11.7 g
Pääraaka-aineet
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlSokeri
-
100 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlLeivinjauhe
-
4 rklMarjahillo, keskiarvo