Oikein hienot joulupullat

24 annosta

Valmistusohje

n. 11 dl vehnäjauhoja (+ n. 2,5 dl)

0,5 l haaleaa maitoa

20 g tuorehiivaa

1,5 dl sokeria

130 g voita

2 munankeltuaista

0,75 dl mantelijauhetta

1 tl hienonnettua kardemummaa

(sahramia ja pari tippaa karvasmanteliöljyä tai -aromia)

Voiteluun: munaa

Pinnalle: rusinoita

  1. Ota erilleen tilkka maitoa ja liuota siihen hiiva. Ota loput maidosta ja sekoita siihen jauhot (11 dl). Lisää hyvin sekoittaen mukaan maitotilkka, jossa on hiiva.
  2. Vaivaa taikina sileäksi ja joustavaksi. Peitä leivinliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
  3. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset eri astiassa. Kun taikina on noussut, sekoita sen joukkoon voivaahto, keltuaiset, mantelijauhe ja kardemumma (sekä halutessasi sahramia ja karvasmanteliöljyä).
  4. Lisää joukkoon tarvittaessa vielä noin 2,5 dl vehnäjauhoja. Anna taikinan nousta vielä noin 20 minuuttia. Vaivaa taikina ja leivo siitä pikkupullia. Voit pistellä pintaan rusinoita.
  5. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta noin 10 minuuttia. Voitele kananmunalla.
  6. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 189 kcal/annos
  • Rasva 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 26.2 g
  • Sokerit 7.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 35.2 mg
  • Kalsium 20.4 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg