Okonomiyaki

G
4 annosta

Valmistusohje

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ rkl soijakastiketta (tai 1 tl suolaa)
1 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
n. 400g varhaiskaalia/ puna- tai valkokaalia
4 kananmunaa
öljyä paistamiseen

Päälle:
kaaliraastetta, kuivattua sipulia, ruohosipulia, majoneesia, teriyakikastiketta

Tee gluteeniton versio jättämällä jauhot kokonaan pois ja käyttämällä vain 1 rkl vettä. Sekoita vesi, soija ja sokeri kananmunien sekaan ja lisää joukkoon suikaloitu tai raastettu kaali.

  1. Raasta tai suikaloi  kaali ohuiksi siivuiksi.
  2. Sekoita jauhot, vesi, soijakastike, leivinjauhe ja sokeri kulhossa.
  3. Lisää joukkoon kaali ja sekoita.
  4. Lisää kananmunat ja sekoita vielä kevyesti.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Varo kuumentamasta pannua liian kuumaksi, keskilämpö on sopiva.
  6. Lusikoi pannulle munakasseosta noin 15 cm leveäksi ja 2-3 cm paksuksi letuksi. Paista 3-4 minuuttia ja käännä lastalla, paina varovasti ja paista vielä noin 5 minuuttia. Käännä vielä ja paista yhä noin 2 minuuttia.

Taikinasta tulee noin 10 kpl lettuja. Voit myös paistaa suurempia, koko pannun kokoisia. Paista tällöin pitempään, jotta saat letut käännettyä hajoamatta.
Nosta okonomiyaki lautaselle ja annostele päälle mieluisia täytteitä.

  • Energia 259 kcal/annos
  • C-vitamiini 80 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 210.1 mg
  • Natrium 547.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.3 g
  • Proteiini 11.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Rasva 8.1 g