Okonomiyaki
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_okonomiyaki_H.jpg
Okonomiyaki
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ rkl soijakastiketta (tai 1 tl suolaa)
1 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
n. 400g varhaiskaalia/ puna- tai valkokaalia
4 kananmunaa
öljyä paistamiseen
Päälle:
kaaliraastetta, kuivattua sipulia, ruohosipulia, majoneesia, teriyakikastiketta
Tee gluteeniton versio jättämällä jauhot kokonaan pois ja käyttämällä vain 1 rkl vettä. Sekoita vesi, soija ja sokeri kananmunien sekaan ja lisää joukkoon suikaloitu tai raastettu kaali.
- Raasta tai suikaloi kaali ohuiksi siivuiksi.
- Sekoita jauhot, vesi, soijakastike, leivinjauhe ja sokeri kulhossa.
- Lisää joukkoon kaali ja sekoita.
- Lisää kananmunat ja sekoita vielä kevyesti.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Varo kuumentamasta pannua liian kuumaksi, keskilämpö on sopiva.
- Lusikoi pannulle munakasseosta noin 15 cm leveäksi ja 2-3 cm paksuksi letuksi. Paista 3-4 minuuttia ja käännä lastalla, paina varovasti ja paista vielä noin 5 minuuttia. Käännä vielä ja paista yhä noin 2 minuuttia.
Taikinasta tulee noin 10 kpl lettuja. Voit myös paistaa suurempia, koko pannun kokoisia. Paista tällöin pitempään, jotta saat letut käännettyä hajoamatta.
Nosta okonomiyaki lautaselle ja annostele päälle mieluisia täytteitä.
- Energia 259 kcal/annos
- C-vitamiini 80 mg
- Rauta 2.9 mg
- Kalsium 210.1 mg
- Natrium 547.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Sokerit 5.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.3 g
- Proteiini 11.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Rasva 8.1 g
Pääraaka-aineet
-
140 gVehnäjauho, valkoinen
-
1.5 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
1 tlLeivinjauhe
-
2 tlSokeri
-
400 gPunakaali
-
4 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
1 rklRypsiöljy