Oliivitahna (tapenade)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_tahnat_rieskat_pystyvaaka_H.jpg
Oliivitahna (tapenade)
Valmistusohje
100 g kalamataoliiveja (säilyke)
(1–2 anjovisfileetä)
1 rkl pieniä kapriksia
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl oliiviöljyä
- Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Ravintosisältö
- Energia 35 kcal/annos
- Rasva 3.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 0 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.4 g
- Sokerit 0 g
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Natrium 96.8 mg
- Kalsium 0.2 mg
- Rauta 0 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
45 gOliiviöljy
-
7 gValkosipuli
-
1 rklKapris, purkitettu
-
100 gKivettömät Kalamata oliivit