Omena-kanelivaahto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/10/5_kaneliomenavaahto_H.jpg
Omena-kanelivaahto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Syksy
Valmistusohje
500 g happamia kotimaisia omenoita
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl kanelia
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
Pinnalle: kanelia
- Voit kuoria omenat, jos niissä on paksu kuori. Poista siemenkodat ja lohko omenat pieniksi kuutioiksi.
- Siirrä kuutiot kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, vesi ja kaneli. Kuumenna miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat melko pehmeitä mutta eivät vielä soseena. Jäähdytä.
- Vatkaa tuorejuuston rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon jäähtyneet omenakuutiot, jätä osa koristeluun. Vaahdota kerma ja kääntele omenaseoksen joukkoon.
- Jaa annosmaljoihin ja ripottele päälle omenakuutioita ja kanelia.
- Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja nauti!
Hiilijalanjälki
1.17 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 434 kcal/annos
- Rasva 29.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 18.9 g
- Proteiini 2.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 41.9 g
- Sokerit 37.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 169 mg
- Kalsium 113.7 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 7.9 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
0.42 cupVesi, vesijohtovesi
-
0.42 cupSokeri
-
500 gOmenat
-
0.84 cupKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %