Omena-kanelivaahto

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g happamia kotimaisia omenoita
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl kanelia
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
Pinnalle: kanelia

  1. Voit kuoria omenat, jos niissä on paksu kuori. Poista siemenkodat ja lohko omenat pieniksi kuutioiksi.
  2. Siirrä kuutiot kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, vesi ja kaneli. Kuumenna miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat melko pehmeitä mutta eivät vielä soseena. Jäähdytä.
  3. Vatkaa tuorejuuston rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon jäähtyneet omenakuutiot, jätä osa koristeluun. Vaahdota kerma ja kääntele omenaseoksen joukkoon.
  4. Jaa annosmaljoihin ja ripottele päälle omenakuutioita ja kanelia.
  5. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja nauti!

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.17 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 434 kcal/annos
  • Rasva 29.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 18.9 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 41.9 g
  • Sokerit 37.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Natrium 169 mg
  • Kalsium 113.7 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 7.9 mg

Testattu Marttakeittiössä