Omena-kaurapaistos

6 annosta

Valmistusohje

6 omenaa
1 tl kanelia

Päälle:
1,5 dl (150g) sulatettua margariinia
1,5 dl fariinisokeria tai sokeria
4 dl kaurahiutaleita

1. Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti margariinilla.
2. Kuutioi omenat. Laita omenakuutiot vuokaan ja ripottele kanelia päälle.
3. Sekoita sulatettu margariini, sokeri ja kaurahiutaleet eri kulhossa. Levitä seos omenakuutioiden päälle.
4. Kypsennä uunissa 220 asteessa, kunnes omenat ovat pehmenneet ja muruseos kullankeltaista, eli noin ½ tuntia.
5. Anna vetäytyä hetki.
6. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.76 kg CO2 ekv
  • Energia 443 kcal/annos
  • Rasva 21.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 63.1 g
  • Sokerit 40.7 g
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Natrium 152.4 mg
  • Kalsium 28.3 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus