Omena-marjasalaatti, umpioitu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Omena-marjasalaatti, umpioitu
Valmistusohje
1 kg omenia
1/2 l aronian marjoja
12 dl vettä
500 g sokeria
pala kokonaista kanelia
- Kiehauta vesi, sokeri ja kanelipala.
- Kuori ja lohko omenat.
- Täytä huolellisesti pestyt, samankokoiset tölkit omenalohkoilla ja aronianmarjoilla.
- Kaada liemi tölkkeihin, jätä pari senttiä tölkistä tyhjäksi.
- Kierrä kannet löysästi kiinni.
- Asettele tölkit laakeaan kattilaan, jonka pohjalle on pantu puhdas pyyhe.
- Kaada kattilaan vettä 2/3 tölkkien korkeudesta.
- Kuumenna hitaasti vesi kiehumispisteeseen ja pidä siinä noin 15 min.
- Nosta tölkit vedestä ja kierrä kannet tiukasti kiinni.
–
Marja-aronian marjojen asemasta voi hyvin käyttää myös kirsikoita ja karviaismarjoja, jotka on hyvä pistellä ennen kuumennusta.
0.11 kg CO2 ekv
- Energia 49 kcal/annos
- Rasva 0 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.8 g
- Sokerit 11.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 0.4 mg
- Kalsium 3.3 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
500 gSokeri
-
12 dlVesi, vesijohtovesi
-
5 dlPuolukka
-
1000 gOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen