Omena-pähkinätorttu (raakakakku)

G
10 annosta

Valmistusohje

1,5 dl parapähkinöitä
1,5 dl saksanpähkinöitä
100 g kuivattuja taateleita
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
ripaus suolaa ja kardemummaa
Väliin:
100 g kuorittuja manteleita
1 omena
1–2 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)+ ripaus kanelia
Pinnalle:
2–4 omenaa
1 tl sitruunamehua
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia

Valmista ensin pinnalle tuleva omenaseos. Kuori ja paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, siirappi ja kaneli ja jätä maustumaan siksi aikaa, kun valmistat pohjan ja väliin tulevan manteli-omenaseoksen.
Valmista pohjataikina. Hienonna pohjataikinan pähkinät ja taatelit monitoimikoneen teholeikkurilla muruiksi. Lisää loput aineet ja jatka sekoittamista niin, että syntyy koossa pysyvä taikina. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, sekoita joukkoon tilkka omenamehua tai vettä.
Valmista väliin tuleva seos. Hienonna mantelit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu omena ja jatka sekoittamista niin, että syntyy tasainen massa. Mausta seos vaahterasiirapilla (tai hunajalla) ja kanelilla.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle väliin tuleva manteli-omenaseos ja lusikoi pinnalle maustuneet omenakuutiot.
Anna tortun vetäytyä jääkaapissa tunti tai seuraavaan päivään. Tarjoa sellaisenaan tai
cashewkerman kanssa.

  • Energia 174 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.8 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 41.4 mg
  • Natrium 1.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 6.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 14 g