Omenainen pastakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/omenainenpastakastike.jpg
Omenainen pastakastike
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
300–400 g porsaan ulkofileetä suikaleina
2 isoa makeaa omenaa
1 sipuli
1 rkl voita tai öljyä
1 tl vahvaa currytahnaa
suolaa
2 dl kevytkermaa
- Paahda lihasuikaleita kuivalla pannulla.
- Ota suikaleet pois ja pidä lämpimänä.
- Kuori, lohko ja viipaloi omenat ja sipulit.
- Kuumenna rasva pannulla ja lisää currytahna.
- Lisää omena- ja sipuliviipaleet kuullota ne pehmeiksi.
- Mausta suolalla, lisää kerma ja lihasuikaleet ja hauduta noin 5 minuuttia.
- Tarkista maku.
–
Tarjoa pastan kanssa.
1.2 kg CO2 ekv
- Energia 289 kcal/annos
- C-vitamiini 8.1 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 41 mg
- Natrium 515.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Sokerit 16.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.7 g
- Proteiini 20.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.3 g
- Rasva 14.5 g
Pääraaka-aineet
-
350 gPorsaanfilee, ulko/sisäfilee, rasvaa 4,5 %
-
2 iso annos (300.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklVoi
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlMaustetahna, currytahna, mieto / tikka
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %