Omenakakku (äppelkaka)

12 annosta

Valmistusohje

(På svenska nedan)

200 g maidotonta margariinia
2,25 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 limen mehu
2 tl kardemummaa
5-10 omenaa (koosta riippuen)
3 rkl sokeria
1-2 tl kanelia
n. 40 g mantelilastuja

Voitele ja jauhota kakkuvuoka tai aseta leivinpaperi uunivuoan pohjalle.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita jauhot keskenään leivinjauheen kanssa ja siivilöi voiseokseen. Sekoita joukkoon limen mehu ja kardemumma.

Leikkaa omenat lohkoiksi (kuori omenat, jos ne ovat ulkomaisia). Kaada taikina kakkuvuokaan ja lisää omenat. Mausta sokerilla, kanelilla ja mantelilastuilla. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Tarjoile vaniljajogurtin kanssa.

***

200 g margarin
2,25 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl speltmjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
saften av en lime
2 tsk kardemumma
5-10 äpplen (beroende på storlek)
2 msk socker
1-2 tsk kanel
ca 40 g mandelspån

Smöra och bröa en rejäl kakform. Alternativt placera bakplåtspapper i botten av en ugnsform.

Vuispa rumsvarmt fett och socker vitt och pösigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjölen med bakpulvret och sikta sedan ner i smörblandningen. Blanda därefter limesaften och kardemumman.

Skär äpplena i klyftor (skala ifall de är utländska). Bred ut kaksmeten i kakformen och tryck ner äpplen. Smaksätt med socker, kanel och mandelspån. Grädda i 175 graders ugnvärme i 45 minuter. Servera med vaniljyoghurt.

Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv
  • Energia 356 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.4 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 36.7 mg
  • Natrium 115.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 25.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 53.4 g
  • Proteiini 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
  • Rasva 18.5 g