Omenamehu viinihapolla

Perinteinen omenamehu viinihapolla valmistuu kotikeittiössä ilman mehumaijaa. Viinihappoa löydät isoista marketeista tai apteekista.

Valmistusohje

3 litraa pilkottuja kotimaisia omenia
3 litraa vettä
25 g viinihappoa
sokeria maun mukaan

  1. Huuhtele omenat. Poista kannat ja siemenkodat, älä kuori. Leikkaa omenat isohkoiksi paloiksi. Laita palat astiaan (kattilaan tai sankoon), jossa on kansi.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada omenoiden päälle. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon viinihappo. Sekoita. Laita kansi päälle ja anna olla viileässä 2–3 vuorokautta.
  3. Siivilöi mehu tiheän siivilän läpi. Lämmitä osa mehusta ja sekoita joukkoon sokeri. Kun sokeri on liuennut, lisää kylmä mehu joukkoon.
  4. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin ja sulje tiukasti. Säilytä mehu kylmässä. Mehu säilyy kylmässä useita viikkoja.
    Mehuun voi käyttää rupisia omenia, huonot ja pilaantuneet kohdat täytyy poistaa.