Omenapiirakka
Ei ole omenapiirakan voittanutta. Se valmistuu nopeasti vaikka arki-illan jälkiruokana. Reseptillämme valmistat mehevän piirakan joka maistuu sellaisenaan tai vaniljakastikkeen -tai jäätelön kera.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
Pellillinen (n. 32×40 cm)
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
250g sulatettua voita tai margariinia
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
n. 10 kpl pienehköä omenaa (happamia)
(1-2 tl kanelia)
Gluteeniton: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen ja lisää 1 tl psylliumia.
Maidoton: Käytä maidotonta margariinia ja valitse kermaviilin sijaan kasvipohjainen tuote.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva jauhoseokseen ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 osa sivuun päällimmäistä murukerrosta varten.
- Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään tasaiseksi seokseksi ja lisää se isompaan osaan muruseosta. Sekoita nopeasti taikinaksi, pieni kokkareisuus ei haittaa.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Käytä levittämisessä apuna hiukan jauhoja tai vettä, niin taikina ei tartu sormiin. Jos uunipeltisi on suurempi, kuin n. 32×40 cm, ei haittaa vaikka taikina ei levity aivan reunoihin asti, piirakka pysyy silti hyvin kasassa.
- Kuutioi tai lohko omenat. Halutessasi voit maustaa omenapalat 1-2 tl kanelia. Lisää omenat pohjan päälle. Ripottele aiemmin sivuun laitettu muruseos omenien päälle.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Nosta valmis piirakka uunista ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Mehevä piirakka maistuu sellaisenaan tai vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus