Omenaruusut

10 annosta

Valmistusohje

3 kpl voitaikinalevyjä
3 punaista omenaa
1 rkl sitruunamehua
1,5 tl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
kanelia
tomusokeria koristeluun

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Valmistele sillä välin omenat.
  2. Leikkaa omenat ohuenohuiksi lohkoiksi. Sivele niille halutessasi sitruunaa tummumisen ehkäisemiseksi. Laita omenat kulhoon ja pehmitä mikrossa pari minuuttia tai kunnes omenat ovat taipuisia. Leikkaa lehtitaikinalevy pitkittäin kolmeksi suikaleeksi ja kauli suikaleet ohuemmiksi.
  3. Aseta omenat taikinan pitkälle sivulle limittäin, kaareva reuna taikinan reunan yli. Mausta kanelilla ja sokerilla.
  4. Taita taikinasuikaleen toinen reuna omenaviipaleiden alareunan päälle niin, että kaareva reuna jää näkymään taikinan välistä.
  5. Rullaa taikina ja omenat suloisiksi ruusuiksi ja paista muffinipellin koloissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 75 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.7 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 15.2 mg
  • Natrium 41.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.1 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Rasva 4 g