Omenatäyte letuille
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_porkkanaletut_vaaka_h.jpg
Omenatäyte letuille
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Makea leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 omenaa
2 rkl voita tai margariinia
½ dl fariinisokeria
½ dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
- Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
- Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Poista siemenkodat.
- Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Sekoita.
- Kun sokeri ja rasva ovat kuumia, lisää pannulle omenalohkot ja paista molemmin puolin muutama minuutti.
- Siirrä lohkot kulhoon ja lisää manteli- tai pähkinärouhe.
- Vaahdota kauravaniljakastike.
- Tarjoa omenat ja vaniljakastike porkkanalettujen kanssa.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
- Energia 253 kcal/annos
- Rasva 13.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Proteiini 2.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.6 g
- Sokerit 28.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 86.5 mg
- Kalsium 82.7 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 8.6 mg
Pääraaka-aineet
-
250 gJälkiruokakastike, vanilliinikastike, vispautuva
-
22 gManteli
-
1 rklMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
35 gRuskeasokeri
-
400 gOmena, kotimainen, kuorittu