Paahdettu tonnikalapatonki

4 annosta

Valmistusohje

1 täysjyväpatonki
kasvimargariinia tai öljyä

Täyte:
1 purkki (150g) tonnikalaa
1 pieni sipuli
1 dl majoneesia
100g tuorejuustoa
½ dl tillisilppua
1 rkl sitruunamehua
¼ tl mustapippuria tai valkopippuria

  1. Jaa patonki neljään osaan ja halkaise palat.
  2. Voitele palat.
  3. Valuta tonnikala.
  4. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi.
  5. Sekoita täyteaineet tahnaksi.
  6. Pane patongit leivinpaperin päälle uunipellille.
  7. Paahda leipiä hetki uunissa 250°C:ssa tai pöytägrillissä, kunnes pinta saa hiukan väriä.
  8. Levitä leivänpuolikkaalle kalatahnaa ja paina toinen puolisko kanneksi.

Vinkki: Voit käyttää leipien paahtamiseen myös pöytägrilliä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.7 kg CO2 ekv
  • Energia 362 kcal/annos
  • Rasva 32.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
  • Proteiini 13.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 407.6 mg
  • Kalsium 42.5 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 4.3 mg