Paahdettu tonnikalapatonki
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/paahdettu-tonnikalapatonki.jpg
Paahdettu tonnikalapatonki
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Välipalat
Valmistusohje
1 täysjyväpatonki
kasvimargariinia tai öljyä
Täyte:
1 purkki (150g) tonnikalaa
1 pieni sipuli
1 dl majoneesia
100g tuorejuustoa
½ dl tillisilppua
1 rkl sitruunamehua
¼ tl mustapippuria tai valkopippuria
- Jaa patonki neljään osaan ja halkaise palat.
- Voitele palat.
- Valuta tonnikala.
- Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi.
- Sekoita täyteaineet tahnaksi.
- Pane patongit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda leipiä hetki uunissa 250°C:ssa tai pöytägrillissä, kunnes pinta saa hiukan väriä.
- Levitä leivänpuolikkaalle kalatahnaa ja paina toinen puolisko kanneksi.
Vinkki: Voit käyttää leipien paahtamiseen myös pöytägrilliä.
Testattu Marttakeittiössä
0.7 kg CO2 ekv
- Energia 362 kcal/annos
- Rasva 32.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
- Proteiini 13.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 407.6 mg
- Kalsium 42.5 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 4.3 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
1 kplVaalea leipä, patonki/ranskanleipä, vesi, vehnäjauho, teollinen
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/6 dlSitruunamehu
-
3 rklTilli, tuore
-
1 dlMajoneesi, rasvaa 80 %
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
150 gTonnikala, öljyssä
-
2 rklOliiviöljy