Paahdettuja silakoita ja punajuurta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/punajuurisilakat3.jpg
Paahdettuja silakoita ja punajuurta
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
400 g perattuja päättömiä silakoita
2 punajuurta
2 isohkoa punasipulia
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
nippu persiljaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl kermaviiliä tai creme fraichea
- Kuori punajuuret ja punasipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
- Pyörittele kasvikset öljyssä ja laita uunipellille.
- Paahda uunissa 225°C:ssa noin 25 minuuttia.
- Lisää pellille silakat. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja paahda vielä 5 minuuttia.
- Silppua persilja ja ripottele se pellille.
- Valuta lopuksi päälle hieman juoksevaa hunajaa.
–
Tarjoile suoraan pelliltä kermaviilin tai creme fraichen kanssa.
Hiilijalanjälki
1.03 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 275 kcal/annos
- C-vitamiini 34.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 157.8 mg
- Natrium 384.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 10.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
- Proteiini 18 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Rasva 17.4 g
Pääraaka-aineet
-
400 gSilakkafilee
-
160 gPunajuuri
-
2 iso annos (100.0 g)Sipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
50 gPersilja
-
1 rklHunaja
-
1 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl