Paahdetut bagelit
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
2 annosta
2 bagelia tai vesirinkeliä
tuorejuustoa tai margariinia voiteluun
1. Halkaise vesirinkelit ja paahda ne leivänpaahtimessa.
2. Voitele molemmat puoliskot tuorejuustolla tai margariinilla.
3. Täytä haluamallasi täytteellä
Täytevaihtoehto 1:
2 salaatinlehteä
2 viipaletta kalkkuna- tai kinkkuleikettä
4 viipaletta tomaattia
tuoretta tilliä tai muuta mausteyrttiä
4. Levitä bagelin toiselle puoliskolle salaatinlehti, leikkele ja tomaattiviipaleet.
5. Hienonna yrtit ja ripottele yrttisilppu päällimmäiseksi.
6. Paina toinen puolisko päälle.
Täytevaihtoehto 2:
4 viipaletta tomaattia
4 viipaletta mozzarellajuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
punasipulia ohuina suikaleina
basilikaa tai muuta yrttiä
ripaus mustapippuria
4. Laita bagelin toiselle puoliskolle tomaatti- ja mozzarellaviipaleet, sekä punasipuli suikaleet.
5. Ripottele hieman mustapippuria päälle.
6. Hienonna yrtit ja ripottele päällimmäiseksi.
7. Paina toinen puolisko päälle.
Testattu Marttakeittiössä
Vinkki! Voit myös tehdä bageleita itse, katso ohje täältä.
- Energia 160 kcal/annos
- Rasva 6.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 5.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.9 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 247.3 mg
- Kalsium 30.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 5.8 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklTilli, tuore
-
60 gTomaatti
-
20 gKokolihaleikkele, kalkkunaleikkele, rasvaa 2 %
-
10 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
-
2 rklTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
2 kplVesirinkeli