Paahdetut bagelit
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
2 annosta
2 bagelia tai vesirinkeliä
tuorejuustoa tai margariinia voiteluun
1. Halkaise vesirinkelit ja paahda ne leivänpaahtimessa.
2. Voitele molemmat puoliskot tuorejuustolla tai margariinilla.
3. Täytä haluamallasi täytteellä
Täytevaihtoehto 1:
2 salaatinlehteä
2 viipaletta kalkkuna- tai kinkkuleikettä
4 viipaletta tomaattia
tuoretta tilliä tai muuta mausteyrttiä
4. Levitä bagelin toiselle puoliskolle salaatinlehti, leikkele ja tomaattiviipaleet.
5. Hienonna yrtit ja ripottele yrttisilppu päällimmäiseksi.
6. Paina toinen puolisko päälle.
Täytevaihtoehto 2:
4 viipaletta tomaattia
4 viipaletta mozzarellajuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
punasipulia ohuina suikaleina
basilikaa tai muuta yrttiä
ripaus mustapippuria
4. Laita bagelin toiselle puoliskolle tomaatti- ja mozzarellaviipaleet, sekä punasipuli suikaleet.
5. Ripottele hieman mustapippuria päälle.
6. Hienonna yrtit ja ripottele päällimmäiseksi.
7. Paina toinen puolisko päälle.
Testattu Marttakeittiössä
Vinkki! Voit myös tehdä bageleita itse, katso ohje täältä.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 160 kcal/annos
- Rasva 6.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 5.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.9 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 247.3 mg
- Kalsium 30.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 5.8 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklTilli, tuore
-
60 gTomaatti
-
20 gKokolihaleikkele, kalkkunaleikkele, rasvaa 2 %
-
10 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
-
2 rklTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
2 kplVesirinkeli