Paahdetut kasvikset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/uunipaahdetut_juureksetmartat1124434_h-rotated.jpg
Paahdetut kasvikset
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Isänpäivä
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
4-5 perunaa (300 g)
1-2 palsternakkaa (300 g)
3 porkkanaa (200 g)
1-2 punasipulia (100 g)
0,5 dl öliyä
1 tl suolaa
2 tl kuivattua timjamia tai muita yrttejä
- Kuori kasvikset ja lohko isohkoiksi paloiksi. Jos peset kasvikset hyvin, niitä ei tarvitse kuoria. Pane kasvikset uunivuokaan.
- Sekoita öljy, suola ja timjami keskenään, kaada vuokaan ja sekoita hyvin.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, sekoita välillä.
Testattu Marttakeittiössä
0.63 kg CO2 ekv
- Energia 234 kcal/annos
- Rasva 12.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.1 g
- Sokerit 8.2 g
- Kuitu, kokonais- 5.9 g
- Natrium 592.7 mg
- Kalsium 54.3 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 25.8 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlTimjami
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
3.5 rklRypsiöljy
-
100 gPunasipulia
-
200 gPorkkana
-
300 gPalsternakka
-
300 gPeruna, kuorittu