Pääsiäismuffinssit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_9857.jpg
Pääsiäismuffinssit
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Makea leivonta
- Pääsiäinen
Valmistusohje
12 kpl
125 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g sitruunan tai appelsiinin makuista tuorejuustoa
hedelmärakeita
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään sähkövatkaimella.
- Lisää munat yksitellen taikinaan koko ajan sekoittaen.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltaista osaa taikinaan.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan.
- Lisää lopuksi kermaviili ja suklaarouhe. Sekoita hellästi taikinan joukkoon.
- Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin.
- Paista muffineja 200°C:ssa noin 10-15 minuuttia.
- Kuorrutus: vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustettu tuorejuusto.
- Koristele jäähtyneet muffinit kuorrutuksella ja halutessasi hedelmärakeilla.
0.44 kg CO2 ekv
- Energia 372 kcal/annos
- Rasva 23.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 14.7 g
- Proteiini 4.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.7 g
- Sokerit 20.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 240.2 mg
- Kalsium 135.5 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 1.1 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou
-
12 tlSokeri
-
2 dlKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
100 gSuklaa tumma
-
2 dlKermaviili, rasvaa 10-12%
-
1 1/2 tlLeivinjauhe
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlSitruunankuori
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 1/2 dlSokeri
-
125 gVoi