Paholaisen hillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_9940-1.jpg
Paholaisen hillo
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
800 g tomaatteja + vettä kalttaamiseen TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2 punaista paprikaa
3 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) hillomarmeladisokeria
- Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa eli kuori tomaatit ensin:
Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne runsaassa kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi.
Poista samalla kannat. - Silppua sipuli.
- Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.
- Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
- Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia.
Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
0.12 kg CO2 ekv
- Energia 44 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
- Sokerit 10 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 59.4 mg
- Kalsium 4.4 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 22.4 mg
Tiesitko, että..
.. kasvikset sisältävät runsaasti kehoa helliviä kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita? Saat kasviksista parhaat hyödyt irti syömällä niitä monipuolisesti ja eri tavoin valmistettuna. Puoli kiloa päivässä eri värisiä kotimaisia sesongin kasviksia hyödyntäen!
Pääraaka-aineet
-
350 gSokeri
-
1/2 dlViinietikka
-
1/2 tlMustapippuri
-
20 gValkosipuli
-
3 kplChili, vihreä, tuore
-
340 gPaprika, punainen
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
800 gTomaatti
-
1 tlSuola, pöytäsuola