Paistetut lanttukuutiot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0317.jpg
Paistetut lanttukuutiot
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
noin 500 g lanttua
2–3 rkl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
2 rkl siirappia, fariinisokeria tai hunajaa
vajaa 1 tl suolaa
- Leikkaa lanttu lohkoiksi ja kuori lohkot.
- Leikkaa lohkot sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
- Mittaa rasva pataan tai käytä pienen erän ruskistamiseen paistinpannua.
- Kuumenna rasva ja ruskista lanttukuutiot joka puolelta.
- Vähennä lämpö pieneksi, lisää siirappi (tai fariinisokeri tai hunaja) ja suola.
- Hauduta kuutiot pehmeiksi kannen alla.
Tarjoa kasvispihvien, porsaankyljysten, pekonin tai braatvurstin seurassa.
0.39 kg CO2 ekv
- Energia 140 kcal/annos
- C-vitamiini 49.6 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 51.4 mg
- Natrium 446.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 12.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
- Proteiini 1.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Rasva 8.8 g
Pääraaka-aineet
-
500 gLanttu
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
2 rklSiirappi
-
3/4 tlSuola, pöytäsuola