Paistetut muikut

Pannulle nokare voita ja kohta on luvassa herkuttelua. Paistetut muikut valmistuvat nopeasti ja ovat taivaallisen hyviä. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.

Valmistusohje

n. 500 g perattuja muikkuja (n. 600 g perkaamattomia)
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl korppujauhoja
1 tl suolaa tai maun mukaan
(valkopippuria)
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pyörittele muikut jauhoseoksessa. Tämä on helppo tehdä kulhossa.
  2. Kuumenna pannussa nokare voita ja tilkka öljyä.
  3. Paista muikut muutamassa erässä kullan ruskeiksi, pari minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Paistetut muikut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoile siis heti esimerkiksi perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus