Paistetut muikut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/05/Muikut5.jpg
Paistetut muikut
Pannulle nokare voita ja kohta on luvassa herkuttelua. Paistetut muikut valmistuvat nopeasti ja ovat taivaallisen hyviä. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.
Valmistusohje
n. 500 g perattuja muikkuja (n. 600 g perkaamattomia)
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl korppujauhoja
1 tl suolaa tai maun mukaan
(valkopippuria)
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Pyörittele muikut jauhoseoksessa. Tämä on helppo tehdä kulhossa.
- Kuumenna pannussa nokare voita ja tilkka öljyä.
- Paista muikut muutamassa erässä kullan ruskeiksi, pari minuuttia kummaltakin puolelta.
- Paistetut muikut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoile siis heti esimerkiksi perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus