Pakastemarjojen hävityspaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/08/pakastemarjojen_havityspaistos_pysty_h.jpg
Pakastemarjojen hävityspaistos
-
Avainsanat:
- Hävikkiherkut
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Makea leivonta
- Marjat
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
200 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5–1 dl pähkinöitä (esim. hassel-, cashew-, tai saksanpähkinä) ja/tai manteleita
vajaa 1 litra (pakaste)marjoja
0,5–1 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
lisäksi:
jäätelöä, vaniljakastiketta tai turkkilaista jogurttia
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä rouhitut pähkinät/mantelit ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita.
- Painele 3/4 taikinasta voidellun, korkeareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Vaihtoehtoisesti voit käyttää annosvuokia.
- Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauhot ja levitä marjat vuokaan. Murenna loput taikinasta täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
- Tarjoa jäätelön, vaniljakastikkeen tai turkkilaisen jogurtin kera.
Vinkki! Tähän paistokseen on helppo hukuttaa kaappiin kertyneet pähkinä- ja mantelirouhepussien jämät.
0.73 kg CO2 ekv
- Energia 603 kcal/annos
- Rasva 32.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.3 g
- Proteiini 7.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 69.9 g
- Sokerit 29.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.2 g
- Natrium 267.3 mg
- Kalsium 110.4 mg
- Rauta 2.7 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
85 gSokeri
-
600 gSekoitetut marjat (jäädytetty)
-
65 gPähkinät, cashew-pähkinät
-
35 gKaurahiutale
-
195 gVehnäjauho, valkoinen
-
35 gJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 tlLeivinjauhe
-
42.5 gSokeri
-
200 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon