Pakastemarjojen hävityspaistos

6 annosta

Valmistusohje

200 g voita tai margariinia 
0,5 dl sokeria 
3 dl vehnäjauhoja 
1 dl kaurahiutaleita 
1 tl leivinjauhetta 
0,5–1 dl pähkinöitä (esim. hassel-, cashew-, tai saksanpähkinä) ja/tai manteleita 
vajaa 1 litra (pakaste)marjoja 
0,5–1 dl sokeria 
0,5 dl perunajauhoja 
lisäksi:
jäätelöä, vaniljakastiketta tai turkkilaista jogurttia 

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä rouhitut pähkinät/mantelit ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita. 
  2. Painele 3/4 taikinasta voidellun, korkeareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Vaihtoehtoisesti voit käyttää annosvuokia. 
  3. Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauhot ja levitä marjat vuokaan. Murenna loput taikinasta täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. 
  4. Tarjoa jäätelön, vaniljakastikkeen tai turkkilaisen jogurtin kera. 

Vinkki! Tähän paistokseen on helppo hukuttaa kaappiin kertyneet pähkinä- ja mantelirouhepussien jämät. 

Hiilijalanjälki
0.73 kg CO2 ekv
  • Energia 603 kcal/annos
  • Rasva 32.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.3 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 69.9 g
  • Sokerit 29.3 g
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Natrium 267.3 mg
  • Kalsium 110.4 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg