Palsternakkakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
Valmistusohje
2 isoa palsternakkaa
4 perunaa
1 iso sipuli
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0,5 tl jauhettua mustapippuria
(suolaa)
2 tl omenaviinietikkaa
1-2 dl ruokakermaa
Pinnalle koristeeksi:
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
0,5 dl hienonnettua persiljaa
1.Kuori ja paloittele palsternakat, perunat ja sipuli.
2.Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset, sekä liemikuutiot.
3.Anna kiehua noin 1/2 tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
4.Soseuta keitto liemineen sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
5.Ohenna keittoa tarvittaessa maidolla tai vedellä.
6.Maista ja mausta mieleiseksi (suolalla), pippurilla ja pienellä määrällä viinietikkaa.
7.Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet.
8.Silppua persilja. Lisää siemenet ja persilja keiton pinnalle.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 154 kcal/annos
- Rasva 7.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.6 g
- Sokerit 3.2 g
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Natrium 784.6 mg
- Kalsium 43.4 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 13.4 mg
Pääraaka-aineet
-
65 gAuringonkukansiemen
-
1 dlruokakerma
-
1 rklOmenaviinietikka
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
1 kplSipuli
-
4 kplPeruna, punnittu kuorineen
-
2 kplPalsternakka