Palsternakkamarmeladi

Palsternakkamarmeladi sopii voimakkaiden juustojen tai esimerkiksi savukalan kylkeen. Marmeladi kestää myös paiston ja toimii siksi torttujen täytteenä. Kokeile raastaa palsternakka hienolla terällä, niin saat sileämpää marmeladia.

G
10 annosta

Valmistusohje

500 g palsternakkaa
4–5 dl vettä
0,5 dl sitruunamehua
2 tl omenasiiderietikkaa
2,5 dl marmeladisokeria
2–3 kanelitankoa
8 kokonaista neilikkaa
n. 1 rkl kokonaisia kardemummia
2 dl mantelilastuja

  1. Kuori palsternakat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna 3 dl vettä kattilassa, lisää sitruunanmehu, etikka, palsternakkaraaste, sokeri, kanelitanko, neilikat ja kardemummat.
  3. Keitä sekoitellen pienellä lämmöllä n. 15–30 minuuttia, kunnes palsternakka pehmenee.
  4. Lisää mantelilastut ja jatka keittämistä viitisen minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Poista kanelitanko ja neilikat, purkita marmeladi.
Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 204 kcal/annos
  • Rasva 7.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.9 g
  • Sokerit 25 g
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Natrium 4.2 mg
  • Kalsium 76.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 12.2 mg

Testattu Marttakeittiössä