Palsternakkapiparit

20 annosta

Valmistusohje

100 g margariinia tai voita

1,5 dl fariinisokeria

0,75 dl sokeria

1 kananmuna

1,5 dl raastettua palsternakkaa

2,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl kaurahiutaleita

1 dl rusinoita

1 tl leivinjauhetta

0,25 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl kanelia

0,25 tl suolaa

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja hienoksi raastettu palsternakka.
  2. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Ota taikinasta kostutetuin käsin paloja ja pyöritä ne palloiksi. Litistä hiukan ja pane uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä hieman leviämistilaa.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.08 kg CO2 ekv
  • Energia 133 kcal/annos
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 20.1 g
  • Sokerit 11.9 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 108.8 mg
  • Kalsium 38.2 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0.9 mg

Vinkki! Pakkaa pipari kauniiseen rasiaan ja anna lahjaksi.

Testattu Marttakeittiössä