Palsternakkapiparit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/11/marttaliitto_joulu_palsternakkapipari_vaaka_h.jpg
Palsternakkapiparit
-
Avainsanat:
- Joulu
- Makea leivonta
Valmistusohje
100 g margariinia tai voita
1,5 dl fariinisokeria
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl raastettua palsternakkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita
1 dl rusinoita
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
0,25 tl suolaa
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja hienoksi raastettu palsternakka.
- Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Ota taikinasta kostutetuin käsin paloja ja pyöritä ne palloiksi. Litistä hiukan ja pane uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä hieman leviämistilaa.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 133 kcal/annos
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Proteiini 1.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 20.1 g
- Sokerit 11.9 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 108.8 mg
- Kalsium 38.2 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0.9 mg
Vinkki! Pakkaa pipari kauniiseen rasiaan ja anna lahjaksi.
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
0.95 cupSokeri
-
100 gVoi
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlKaneli, jauhettu
-
0.25 tlRuokasooda
-
1 tlLeivinjauhe
-
1.05 cupKaurahiutale
-
1 tlVanilliinisokeri
-
0.42 cupRusina
-
1.05 cupVehnäjauho, valkoinen
-
90 gPalsternakka
-
1 keskikokoinenKananmuna, tuore