Palsternakkarieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/palsternakkarieskanetti.jpg
Palsternakkarieskat
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
- Syksy
Valmistusohje
Annoksesta tulee noin 15 rieskaa
1 dl vettä
2 dl palsternakkaraastetta
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl vettä
1/2 dl öljyä
1 rkl siirappia
1/2 tl suolaa
1 tl soodaa
4 dl sämpyläjauhoja
voiteluun: munaa
pinnalle: seesaminsiemeniä
- Mittaa 1 dl vettä ja palsternakkaraaste mikroaaltouuniin sopivaan kulhoon ja kypsennä täydellä teholla 3–4 minuuttia.
Voit kypsentää raasteen myös kattilassa liedellä. - Lisää kypsään, vähän jäähtyneeseen raasteeseen muut aineet. Taikinasta tulee melko löysää.
- Nosta taikinasta lusikalla pellille leivinpaperin päälle kokkareita.
- Taputtele kokkareet jauhotetulla kädellä litteiksi rieskoiksi.
- Voitele rieskat munalla.
- Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista uunissa 225°C:ssa noin 10–12 minuuttia.
0.11 kg CO2 ekv
- Energia 115 kcal/annos
- Rasva 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 4.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.6 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 192.4 mg
- Kalsium 57.4 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 1.2 mg
Pääraaka-aineet
-
15 tlSeesaminsiemen, kuorineen
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
4 dlJauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe
-
1 tlRuokasooda
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklSiirappi
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
80 gPalsternakka
-
1 dlVesi, vesijohtovesi