Palsternakkasose

4 annosta

Valmistusohje

300 g palsternakkaa
300 g jauhoisia perunoita
vettä
n. 1 dl keitinlientä, kaurakermaa tai ruokakermaa
nokare margariinia
0,25 tl suolaa

1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat pieniksi paloiksi. Lisää ne kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät.
2. Keitä kypsiksi. Voit tarkistaa kypsyyden esimerkiksi haarukalla pehmeyttä kokeillen.
3. Kaada keitinliemi pois, mutta ota osa siitä talteen, jos käytät sitä soseen nesteenä.
4. Ota vauvan annos sivuun, soseuta ja notkista vauvalle sopivalla nesteellä. Myös äidinmaito käy tähän.
5. Soseuta loput ainekset sähkövatkaimella – näin saat kuohkean soseen. Lisää keitinlientä tai muuta nestettä, kunnes sose on koostumukseltaan sopivaa. Lisää loppusoseeseen hieman rasvaa ja suolaa.

  • Energia 131 kcal/annos
  • C-vitamiini 22.5 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 40.9 mg
  • Natrium 164.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.4 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 3.5 g