Pannukakku

12 annosta

Valmistusohje

3 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 dl sulaa margariinia tai öljyä

  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito joukkoon.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin.
  3. Lisää jauhoseos muna-maidon joukkoon sekoittaen.
  4. Lisää lopuksi sulatettu margariini tai öljy joukkoon, sekoita.
  5. Anna taikinan turvota noin ½ tuntia.
  6. Sekoita ja kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja paista uunissa 200-225°C:ssa noin 20-30 minuuttia.
  7. Tarjoa vähän jäähtyneenä hillon kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
  • Energia 177 kcal/annos
  • Rasva 7.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.2 g
  • Sokerit 7.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 192.1 mg
  • Kalsium 139.4 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus