Pannukakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pannukakku-ID-24204.jpg
Pannukakku
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Perinneherkut
- Välipalat
Valmistusohje
3 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 dl sulaa margariinia tai öljyä
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito joukkoon.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin.
- Lisää jauhoseos muna-maidon joukkoon sekoittaen.
- Lisää lopuksi sulatettu margariini tai öljy joukkoon, sekoita.
- Anna taikinan turvota noin ½ tuntia.
- Sekoita ja kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja paista uunissa 200-225°C:ssa noin 20-30 minuuttia.
- Tarjoa vähän jäähtyneenä hillon kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.18 kg CO2 ekv
- Energia 177 kcal/annos
- Rasva 7.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.2 g
- Sokerit 7.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 192.1 mg
- Kalsium 139.4 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 0.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
50 gSokeri
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 tlLeivinjauhe
-
50 gRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
800 gMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
240 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea