Paahteinen paprika-nyhtökauravoileipäkakku
Tämä herkullinen ja ruokaisa voileipäkakku muuttuu helposti vegaaniseksi vaihtamalla maitopohjaiset tuotteet vastaaviin kasvispohjaisiin valmisteisiin.
Valmistusohje
1 pss paahtoleipää
Paahdettu paprika/nyhtökauratäyte
1pkt (240g) tomaatti nyhtökaura (tai muuta kasvisproteinituotetta, esim härkis/delikaura)
6 suippopaprikaa
4 valkosipulin kynttä
1,5 dl auringonkukan siemeniä
1 rkl balsamico
1 rkl hunaja
0,5 tl savupaprikajauhetta
1mm cayanepippuria
1-2 tl sitruunamehua
½ tl suola
Vuohenputki-juustotäyte
150g maustamaton tuorejuusto
200g salaattijuusto tai fetajuusto
4 dl vuohenputkia ryöpättynä
Kostutukseen:
0,5dl situunamehua
0,5 dl vettä
Päälle
150g Ranskankerma
250g Tuorejuusto
Koristeet:
orvokki
vuohenputki
paprika
auringonkukansiemen
nyhtökaura
kurkku
Tee näin:
- Pese paprikat, halkaise ja poista siemet. Paahda paprikat 225 asteessa 15-20 min kunnes saavat tummaa väriä pintaan. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa myös valkosipuli. Kun paahtoaikaa on jäljellä 10 minuuttia, lisää paahtumaan myös valkosipulin kynnet kuorineen. Kuori paahtuneista paprikoista ja valkosipuleista kuori.
- Paista nyhtökauraa pannulla tilkassa öljyä niin, että saat siitä rapeaa. Erota 2-3 rkl nyhtökauraa kakun koristelua varten.
- Paahda auringonkukansiemenet pannulla. Laita paahdetut siemet, kuoritut paprikat ja loput paahdetun paprikatahnan aineet nyhtökauraa lukuun ottamatta kulhoon, ja sekoita tahnaksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää lopuksi joukkoon nyhtökaura.
- Huuhtele vuohenputket. Kiehauta vesi kattilassa.
- Ryöppää vuohenputket: Laita vuohenputket kiehuvaan veteen ja annan kiehahtaa 10 sekunnin ajan. Siivilöi vuohenputket ja huuhtele kylmällä vedellä kypsymisen pysäyttämiseksi. Taputtele vuohenputket kuivemmiksi keittiöpyyhkeellä ja hienonna silpuksi.
- Vaahdota sähkövatkaimella fetajuusto ja tuorejuusto. Lisää valmiiseen vaahtoon hienonnettu vuohenputki.
- Aloita kakun tekeminen vuoraamalla leipävuoka tuorekelmulla, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta. Jos et käytä leipävuokaa, voit koota voileipäkakun myös tuorekelmun päälle.
- Leikkaa leipäpaloista reunat pois. Levitä kolme leipäviipaleet leipävuokaan tai kolme viipaletta vierekkäin leikkuulaudalle tuorekelmun päälle. Kostuta kevyesti siveltimen avulla. Sopiva määrä nestettä on noin 1 rkl per leipäviipale.
- Lisää puolet paprikatäytteestä ensimmäiseen kerrokseen. Leikkaa yksi paahtoleipä puoliksi, ja asettele seuraava kerros niin, että leivät ovat limittäin edelliseen kerrokseen nähden. Näin kakku pysyy paremmin koossa.
- Kostuta leipäkerros. Lisää puolet vuohenputki-fetatäytteestä ja lado seuraava kerros leipäviipaleita päälle.
- Toista sama vielä kerran paprikatäytteellä ja kerran juustotäytteellä. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta kakku myös päältä.
- Peitä vuoka kelmulla, ja nosta tekeytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.
- Ota kakku jääkaapista. Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, ja notkista niitä vatkaamalla hetki sähkövatkaimella. Päällystä kakku. Voit käyttää apuna lastaa tai palettiveistä.
- Koristele kakku orvokeilla, pienillä vuohenputken lehdillä, paprikalla, auringonkukansiemenillä ja rullatuilla kurkkusiivuilla. Tarjoile.
Vinkki: Vaihda maitotuotteet maidottomiin kaurapohjaisiin tuotteisiin ja leipä gluteenittomaan, niin saat helposti reseptistä gluteenittoman ja vegaanisen.
Vinkki: Kokeile lisätä kurkkua myös juustotäytteeseen: pese puolikas kurkku. Halkaise ja poista siemene, jotta kukku ei ole niin vetinen. Hienonna, ja lisää juustotäytteen joukkoon.
Halutessasi voit korvata vuohenputken esimerkiksi 1dl ruohosipulia, tai jättää sen kokonaan pois.
- Energia 212 kcal/annos
- Rasva 13.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
- Proteiini 6.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.7 g
- Sokerit 6.6 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 183.5 mg
- Kalsium 66.6 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 91.5 mg
Pääraaka-aineet
-
15 gSitruunamehu
-
1 pieni annos (40.0 g)Pinaatti
-
400 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
150 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
0.2 tlMausteet, chilijauhetta
-
1 rklHunaja
-
15 gBalsamiviinietikka
-
9 rklAuringonkukansiemen
-
20 gValkosipuli
-
5 kplPaprika, keskiarvo
-
210 gNYHTÖKAURA™ pulled oats, tomato and red pepper