Paraisten piparkakut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/piparit_piparkakut4-1.jpg
Paraisten piparkakut
-
Avainsanat:
- Joulu
- Junnukokki
- Makea leivonta
- Perinneherkut
Valmistusohje
1 1/2 dl siirappia
200 g (2 1/3 dl) sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 munaa
3 tl soodaa
1/2 kg vehnäjauhoja
- Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja kaikki mausteet.
- Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, sitten sooda-vehnäjauhoseos.
- Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään.
- Kaaviloi taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
- Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla kakkuja ja paista 200°C:ssa 5-8 minuuttia.
Piparkakkujen kuorrute
2 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä
- Mittaa tomusokeri kulhoon.
- Sekoita joukkoon kylmää vettä pikkuhiljaa, kunnes tahna on sopivan paksuista. Jos kuorrutuksesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria.
- Lusikoi kuorrute esimerkiksi pieneen pakastepussiin ja leikkaa sen yksi kulma auki. Piparkakkujen koristelu voi alkaa!
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 51 kcal/annos
- Rasva 2.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 0.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
- Sokerit 3.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 58.3 mg
- Kalsium 4 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 0 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
500 gvehnäjauhoja
-
3 tlsoodaa
-
2 kplkananmunia
-
1 rklpomeranssinkuorta
-
2 tlinkivääriä, jauhettua
-
2 tlkanelia, jauhettua
-
250 gvoita
-
200 gsokeria
-
1 1/2 dlsiirappia