Paraisten piparkakut

100 annosta

Valmistusohje

1 1/2 dl siirappia
200 g (2 1/3 dl) sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 munaa
3 tl soodaa
1/2 kg (7,5 dl) vehnäjauhoja

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja kaikki mausteet.
  2. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, sitten sooda-vehnäjauhoseos.
  3. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään.
  4. Kaaviloi taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
  5. Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla kakkuja ja paista 200°C:ssa 5-8 minuuttia.

Piparkakkujen kuorrute

2 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä

  1. Mittaa tomusokeri kulhoon.
  2. Sekoita joukkoon kylmää vettä pikkuhiljaa, kunnes tahna on sopivan paksuista. Jos kuorrutuksesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria.
  3. Lusikoi kuorrute esimerkiksi pieneen pakastepussiin ja leikkaa sen yksi kulma auki. Piparkakkujen koristelu voi alkaa!
Hiilijalanjälki
0.03 kg CO2 ekv
  • Energia 51 kcal/annos
  • Rasva 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 58.3 mg
  • Kalsium 4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus