Parsa-juustosalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/06/peruna_parsa_martat_parsa_juustosalaatti_h-1.jpg
Parsa-juustosalaatti
Valmistusohje
1 nippu vihreää parsaa
1 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
0,25 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
n. 200 g salaattisekoitusta
200 g leipäjuustoa
1,5 dl saksanpähkinöitä
n. 250 g mansikoita
- Napsauta parsojen puinen tyvi pois. Jos kuori on paksu, kuori varret. Höylää parsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuiksi nauhoiksi.
- Sekoita kulhossa sitruunan mehu, oliiviöljy, suola, sokeri ja mustapippuri. Lisää parsanauhat seokseen. Kääntele ja anna tekeytyä noin tunnin ajan.
- Levitä salaattisekoitus tarjoiluastiaan ja lisää päälle parsanauhat sekä sitruuna-öljyliemi. Kuutioi juusto ja lisää salaatin päälle.
- Rouhi saksanpähkinät terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi. Paahda hetki kuumalla ja kuivalla pannulla ja ripottele salaatin päälle.
- Viimeistele tuoreilla mansikoilla.
0 kg CO2 ekv
- Energia 469 kcal/annos
- C-vitamiini 66.9 mg
- Rauta 2 mg
- Kalsium 501.2 mg
- Natrium 561.4 mg
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Sokerit 8.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.3 g
- Proteiini 19.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.1 g
- Rasva 38.5 g
Pääraaka-aineet
-
250 gParsa
-
1 kplSitruuna, kuorittu
-
45 gOliiviöljy
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlSokeri
-
200 gSalaatti, vihreä
-
200 gJuusto, leipäjuusto, rasvaa 17-23 %
-
100 gPähkinä, saksanpähkinä
-
250 gMansikka