Parsa-juustosalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1 nippu vihreää parsaa
1 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
0,25 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
n. 200 g salaattisekoitusta
200 g leipäjuustoa
1,5 dl saksanpähkinöitä
n. 250 g mansikoita

  1. Napsauta parsojen puinen tyvi pois. Jos kuori on paksu, kuori varret. Höylää parsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuiksi nauhoiksi.
  2. Sekoita kulhossa sitruunan mehu, oliiviöljy, suola, sokeri ja mustapippuri. Lisää parsanauhat seokseen. Kääntele ja anna tekeytyä noin tunnin ajan.
  3. Levitä salaattisekoitus tarjoiluastiaan ja lisää päälle parsanauhat sekä sitruuna-öljyliemi. Kuutioi juusto ja lisää salaatin päälle.
  4. Rouhi saksanpähkinät terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi. Paahda hetki kuumalla ja kuivalla pannulla ja ripottele salaatin päälle.
  5. Viimeistele tuoreilla mansikoilla.
Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv
  • Energia 469 kcal/annos
  • C-vitamiini 66.9 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 501.2 mg
  • Natrium 561.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 8.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.3 g
  • Proteiini 19.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.1 g
  • Rasva 38.5 g