Parsa-lohipiilot

10 annosta

Valmistusohje

5 voi- tai lehtitaikinalevyä (500 g)
10 vihreää parsaa
150 g tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohta siivuina
mustapippuria myllystä
1 kananmuna
seesaminsiemeniä

Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle ja anna sulaa. Puolita levyt niin, että saat 10 neliötä.
Levitä jokaisen neliön keskelle tuorejuustoa. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi ja jaa ne neliöille. Huuhtele parsat, napsauta pois kuiva tyvi ja aseta varret tuorejuuston päälle. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja rullaa taikinaneliöt täytteineen napakoiksi kääröiksi.

Aseta kääröt saumapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesamin-siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis väri.

IDEA
Ripottele pinnalle seesaminsiemenien sijaan mustapippuria.

Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv
  • Energia 276 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.6 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 94.5 mg
  • Natrium 387 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.3 g
  • Proteiini 7.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.9 g
  • Rasva 20.4 g