Parsakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/05/Peruna_parsa_Martat_parsakeitto_parsapiilo_vaaka_H.jpg
Parsakeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 nippua vihreää parsaa
6 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita tai öljyä
2 dl pakasteherneitäpakaste
2 dl kuohukermaa tai kasvikermaa
0,5 sitruunan mehu
rouhittua mustapippuria
- Huuhtele ja kuori parsat ohuelti. Napsauta kuiva tyvi pois. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää suola, sokeri sekä parsan kuoret ja kannat. Keitä noin 10 minuuttia ja siivilöi liemi talteen.
- Leikkaa parsoista nuput ja laita ne syrjään. Leikkaa varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit.
- Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuleita hetki. Lisää parsan varret, liemi ja herneet. Keitä, kunnes parsat ovat pehmenneet ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
- Lisää kuohukerma sekä sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Maista ja tarkista suola.
- Paahda parsan nuppuja hetki pannulla ja lisää keiton päälle tai säästä salaattia varten.
Vinkki! Keiton kanssa sopivat myös krutongit, paahdetut siemenet tai rapeaksi paistettu pekoni.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 146 kcal/annos
- C-vitamiini 54.3 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 39.6 mg
- Natrium 1174.9 mg
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Sokerit 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.1 g
- Proteiini 5.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Rasva 4 g
Pääraaka-aineet
-
500 gParsa
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
1 kplSipuli
-
14 gValkosipuli
-
200 gHerne
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, riisikerma, rasvaa 7 %,
-
0.5 kplSitruuna, kuorittu