Pasta-juustosalaatti 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/pastasalaatti1.jpg
Pasta-juustosalaatti 10:lle
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Salaatit
Valmistusohje
10 hengelle
400 g pastaa (makaroneja, perhospastaa, kierrepastaa, simpukkapastaa…)
2 l vettä
2 tl suolaa
200 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
100 g purjoa
2 omenaa
200–300 g juustoa (esim. kermajuustoa)
- Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Jäähdytä makaronit huuhtelemalla ne kylmällä vedellä lävikössä. Valuta hyvin ja kaada kulhoon.
- Lisää herne-maissi-paprika -seos, pieneksi hienonnettu purjo, kuutioidut omenat ja juusto.
- Valmista halutessasi kermaviilikastike mehevöittämään salaattia ja sekoita se salaatin joukkoon.
0.87 kg CO2 ekv
- Energia 662 kcal/annos
- Rasva 21.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 13.6 g
- Proteiini 26.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 101.7 g
- Sokerit 12.7 g
- Kuitu, kokonais- 6.8 g
- Natrium 1644.4 mg
- Kalsium 547.2 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 30.8 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gPurjosipuli
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
250 gJuusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka
-
200 gPakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika
-
2 tlRuokasuola, jodioitu
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
400 gMakaroni, pasta